Umeå Fabriks- & Hantverksförening

Umeå - Europas kulturhuvudstad 2014
Umeå – Europas kulturhuvudstad 2014

Vi arbetar för att Umeå ska bli Sveriges mest attraktiva stad för både små och stora företagare!

Umeå Fabriks- och Hantverksförening vill förbättra och underlätta för dig som är företagare, nybliven som etablerad.

Föreningen arbetar för att främja samarbetet mellan hantverkare, påverka myndigheter i näringslivsfrågor och verka för Umeås utveckling.

Hos oss hittar du rådgivning, nyttiga aktiviteter, socialt umgänge och ett stort nätverk av företagare. Tillsammans kan vi också påverka förutsättningarna för att driva företag i kommunen.

Vi har stått på egna ben i 170 år  ( se vårt kommande jubileum )

Sedan 1847 har vi främjat samarbete mellan hantverkare, påverkat myndigheter och verkat för Umeås utveckling. Friheten, den starka gemenskapen, den lokala förankringen och det obyråkratiska arbetssättet är några orsaker till att bli medlem hos oss.

Här hittar du jubileumsboken från 150 års jubileet

Föreningens stadgar