Hantverksstipendiet

De nominerade är följande företagare o företag.

GH Snickerier AB     Gunnar Holmgren

Nomineringstext:

”Sedan 80-talet har Gunnar Holmgren, GH Snickerier, med en känsla för kvalitet, ergonomi, funktion och estetik utformat, producerat och renoverat inredningar enligt kunders önskemål.

På ett professionellt sätt hittas alltid lösningar på kundens önskemål och behov i olika miljöer. Med passion och känsla för natur och miljö samt en flexibel produktionsmetod skapas hållbara och vackra snickerier”.

 

Guldsmedjan i Umeå AB       Kerstin Almroth

Nomineringstext:

”Guldsmedjan i Umeå AB upprätthåller sedan 55 år tillbaka en fin tradition och kultur som lokal hantverkare i Umeå. Genom att borra, fila, såga, smida och valsa såsom gjorts sedan medeltiden formar Kerstin Almroth i stort och smått moderna såväl som traditionella, vardagligt vackra, eleganta och exklusiva smycken. Det är handlaget, blicken och den konstnärliga fantasin som ligger bakom alstren”

Percus AB   /   Erik Bernhardtson

Nomineringstext: 

Percus i Umeå är den lilla kompletta mekaniska verkstaden med det stora engagemanget inriktade på prototyp och legotillverkning. Företaget har stor bredd och kompetens och reparerar och tillverkar allt från konstverk till entreprenadredskap. Man har också försäljning av handelsstål med plattjärn, vinkeljärn, rör, rundstång, balk, plåt mm. Percus AB ägare Erik Bernhardtson driver sin verksamhet med sikte på framtiden!