Nominerade 2014

Nominerade:

Musiker Kicki Fagerlund, Lucky Star Music AB, fotograf Henning Sandström, Milling Production AB och designer Florian Kynman, Atopia Art & Design AB

Kicki Fagerlund med Lucky Star Music AB. Kicki jobbar med musik i alla former och hon är en föregångare inom sitt område när det gäller jämställdhetsfrågor. Hon har bl a varit med och startat ”She´s got the beat och ”Du är Queen”. Hon har både en solokarriär som ”Brita Kristina” och är engagerad i flera musikgrupper, bl a ”The Koo-Koos”.

Henning Sandström med Milling Production AB. Henning är filmare som har utvecklat sitt hantverk ytterligare genom att använda en liten radiostyrd helikopter där han fäst en kamera och som möjliggör att han kan fånga känslan av rörelse på ett unikt sätt och därför anlitas han av kunder över hela världen.

Florian Kynman med Atopia Art & Design AB. Florian arbetar med offentlig inredning av utemiljöer och han har gjort ett stort antal utsmyckningar över hela landet (ett antal finns förstås i Umeå) de allra flesta kombinerade med någon form av belysning (vilket blir mycket effektfullt). Sedan 1999 arbetar han mest med laserskuret cortenstål.