Vinnare av 2017 års Hantverkspris med följande motivering:

Årets Hantverksstipendiat har en stark drivkraft i sitt företagande och ett genuint hantverkskunnande på hög nivå. Att föra kunskapen och traditionen vidare har spelat stor roll. Årets vinnare gör så att vi alla kan se bra ut…

Årets Hantverksstipendiat är

Glasmästeriet i Umeå AB, Mathias Andersson

Titta på klippet från utdelningen på You Tube. 

Gå in på Google och klistra in följande länk ”  Vinnare av Hantverks priset 2017 på Umegalan  ”

 

       

”Den som har roligast på galan – den vinner”

 

Om det delades ut pris till den gladaste på galan så skulle det priset tillfallit vinnaren i kategorin Årets Hantverksstipendiat. – Den som har roligast på galan, den vinner. Det är sen gammalt, säger han.

Hösten 2017 började tufft för Mathias Andersson på Glasmästeriet i Umeå. Nyligen meddelade tingsrätten i Umeå att han förlorade mot Umeå kommun i ett uppmärksammat tvistemål. Nu verkar det har vänt.

– Att få priset som Årets Hantverksstipendiat är fortsättningen på en dålig höst som kommer bli en bra vinter, säger han.

Inte nog med att fick pris på gårdagens Umeågala. Så sent som 1 november tog han emot mästarbrev i Blå Hallen i Stockholm. Nu kan han lägga ytterligare en fin utmärkelse till samlingen.

– Det är hedrande och roligt och statushöjande. Det kan komma väl till pass inför framtiden. Jag har stora planer, säger han.

Han fortsätter:

– Jag har stora planer för företaget. Min tanke är att växa och på sikt skapa ett franchisekoncept där Glasmästeriet kan bli rikstäckande. Jag hoppas etablera på 30-40 orter på sikt, säger han med ett stort leende.

Mathias Andersson föddes in i branschen. Både hans farfar och pappa har varit verksamma som glasmästare. Två personer som han nämnde i tacktalet. Med yrket i blodet och, som juryn uttryckte det, “…ett genuint hantverkskunnande på hög nivå” var det kvällens kanske gladaste pristagare som senare utbrast:

– Den som har roligast på galan, den vinner. Det är sen gammalt.

Publicerat på Affärsliv24  VK.se av Mattias Åkerlund