Nominerade 2012

Annica Friberg – Frisilver

Annica Friberg började med silversmide för drygt 10 års sedan och har numera egen ateljé och har också undervisning i ämnet. Hon värnar om hantverket och är lite bekymrad över de formgjutna smycken som massproduceras till låga priset. För Annicas del ska varje smycke vara unikt.

www.frisilver.se

Christer och Bengt Johansson
Johansson & Son Båtbyggeri AB

Bengt och Christer Johansson är tredje generationens båtbyggare och har därför vuxit upp med hantverket. De bygger och renoverar företrädesvis träbåtar och de har ett 15-tal olika träbåtsmodeller som tillverkas med justeringar efter kundens önskemål. De tillverkar också båtar helt efter beställarens egen ritning och har tillverket ett antal omtalade klassiska båtar t.ex. Ruben Östlunds båt ”Sverige”.

www.jsbab.se

Jonas Karlsson – Cityplåt

Jonas Karlsson driver sedan 2005 eget företag i plåtslageribranschen. Han har specialiserat sig på varsamma renoveringar av tak, tinnar och torn på gamla historiska byggnader och arbetar företrädesvis i koppar men också i zink. Bl. a. har han renoverat taket på Umeås statskyrka och han utsågs till årets plåtslagare 2010. Ryktet om hans skicklighet innebär att han numera jobbar med känsliga takrenoveringar över hela landet.

cityplat.valkommen.se