Årets Hantverksstipendiat 2021!

Nomineringsprocessen och juryarbetet att välja ut de tre nominerade kandidaterna till ”Årets Hantverksstipendiat 2021” är nu avslutat.

De tre nominerade är (utan inbördes ordning):

– Maria Nilsson och Charlotta Eklund, Berghems Blommor.

Systrarna driver företaget sedan hösten 2008 efter att ha jobbat i blomsterbutiken under många år. De tog över efter föräldrarna Bert-Ove och Ulla Eklund som drivit butiken i samma lokaler sedan 1959.
Mia och Lotta visar på ett professionellt hantverk inom floristbranschen. De har under decennier levererat blomsterdekorationer till privatpersoner och företagskunder och visar på en professionell kreativitet och kvalitet i allt de gör. I största möjliga utsträckning arbetar de med lokalproducerat. https://www.berghemsblommor.se/

CanMan

Olof Häggström, Tor Troeng, Claes Häggström och Jonas Sellberg, Mobile Canning Sweden AB – CanMan

CanMan grundades 2016 och började som en idé om att hjälpa lokala bryggare i Umeå med att tappa öl på burk.
Från starten 2016 har allt gått otroligt fort och de finns nu både i norr och söder med utgångspunkt från Umeå, Göteborg, Helsingborg och Stockholm. De jobbar med bryggerier i stort sett hela Sverige och har kunder runt om i hela Skandinavien.
CanMan har tidigt haft som mål att påskynda den rådande burktrenden som en mer hållbar och miljövänlig förpackning. De arbetar också konstant med att förbättra och förfina förpackningsprocessen. År 2019 blev CanMan utsedd till det hedersvärda priset ”Årets Ölutvecklare” och kort därefter utökades bolagets verksamhet till att även innefatta burkförsäljning, service och underhåll av tappningsmaskiner. 2021 färdigställdes även en produktionsanläggning i Göteborg där man blandar, konditionerar och tappar. https://www.can-man.se

Emil Sundqvist, Västerbottens Bygghantverk

Emil Sundqvist, Västerbottens Bygghantverk
Emil är timmerman och byggnadssnickare. Efter sina studier vid Göteborgs Universitet inom kulturvård driver han sitt företag Västerbottens Bygghantverk där han bedriver byggnadsvård och traditionellt hantverk, restaurering och nybyggnation av timmerhus. Han är en stark förespråkare av hållbara och miljövänliga byggmaterial.
Emil har fokus på kvalité, hantverk och traditionella byggnadstekniker. Emil hjälper emellanåt också större etablerade byggföretag med projekt då äldre hus ska bevaras och renoveras för framtiden.
https://www.facebook.com/vasterbottensbygghantverk/?ref=page_internal
https://www.instagram.com/vasterbottensbygghantverk/

 

Regler för Hantverksstipendiet

Kriterierna för ”Årets hantverksstipendiat” är att företagaren ska:
– Vara verksam som egen företagare
– Varit verksam i minst tre år
– Ha ordnad ekonomi
– Vara hantverkare i vid bemärkelse
– Ha utmärkt sig genom yrkesskicklighet eller innovation
– Föra hantverkstraditionen vidare.