I våras lanserades säkerhetsföretaget AB Norrskydd, med verksamheter i Piteå, Lycksele, Umeå och Örnsköldsvik. För en dryg månad sedan expanderade Norrskydd även till Skellefteå, och nu är det Luleås tur.

I Luleå öppnar Norrskydd upp dörrarna för en entreprenadavdelning som initialt ska inrikta sig på kameraövervakning, larm och passersystem.

– Med tanke på regionens stora tillväxt känns det här som ett naturligt steg, säger Andreas Jakobsson, marknadsansvarig på Norrskydd.

Norrskydd har rekryterat ett flertal nya kollegor under hösten och kommer snart att söka fler medarbetare, bland annat till Luleå.

– Vi söker efter personer som delar vår ambition och som har erfarenhet från olika delar av säkerhetssegmenten. Norrskydd jobbar med lås, larm, CCTV och passersystem så det är kunskaper inom dessa områden som kommer att efterfrågas, säger Malin Höök, HR-chef på Norrskydd.

Martin Järbur, vd, berättar att företaget just nu är i slutskedet av en pågående certifieringsprocess för att bli SBSC certifierad anläggarfirma även inom inbrottslarm.

– Vi ser en fortsatt ökad efterfrågan på brand, inbrottslarm och kameraövervakning. I Umeå ska vi därför söka ytterligare en behörig ingenjör till uppdraget att ansvara för och utveckla vår övervakningsverksamhet i Västerbotten, säger han.

Artikeln kopierad från VK Affärsliv 24, Elin Olsson.