Utförda Aktiviteter2017-04-26T11:07:41+02:00

Utförda Aktiviteter

 

Se bilder från Hantverksgalan

Den 8 november arrangerades Hantverksgalan på Clarion Hotel Umeå. Ett 40-tal gäster besökte galan, bland annat representanter från de nominerade Willfix, Nya Makeriet och Grönsaksfabriken. Vinnare av Årets hantverksstipendiat var Gunilla Axelsson på Willfix. Juryns motivering löd: ”Med ett stort intresse, unik kunskap och en iver att lära sig nya saker tar detta företag gärna sig an utmanande projekt. Miljö, hållbarhet, modern teknologi och bevarande av gamla traditioner är ledstjärnor. Företaget samarbetar med stora som små företag, likväl som privata kunder och andra [...]

By |november 10th, 2023|

Hantverksgalan 2023

Välkommen till en magisk kväll då vi utser och firar mottagaren av 2023 års Hantverksstipendium. Vi får även uppleva sång och musik och en härlig middag! Tid: 8 nov kl 18:30 Plats: Comfort Hotel Umeå OSA: Senast 1 november till info@hantverksforeningen.se Klädsel: Kavaj  Priset för banketten (efter föreningens bidrag) är 790 kr + moms per medlem och dess närstående. Pris för gäster som inte är medlemmar är 990 + moms. Anmälan är bindande. 

By |oktober 23rd, 2023|

Trevligt besök hos Choklad-Jenny

Tisdagen den 26 september besökte vi Choklad-Jenny, som driver den första chokladfabriken i Norrland. Utöver att hon och hennes team gör handgjord choklad, erbjuder hon även kurser och chokladprovningar med mera. Choklad-Jenny berättade om sina tankar kring hållbarhet, både då det gäller råvaror, förpackningar och syn på anställda. Dessutom fick vi provsmaka god choklad!

By |september 27th, 2023|

Skördelunch hos Brandts Handelsträdgård

Välkommen tillbaka efter sommarens ledighet! Idag har vi startat upp terminen med Skördelunch   på @brandtshandelstradgard @gotthardskrog stod för den goda närodlade maten 😍 Dessutom fick vi lyssna till Stina Fernerud från Länsstyrelsen som pratade hur viktigt det är att Västerbotten blir mer självförsörjande på mat. Peppade inför hösten gick vi därifrån fast beslutna att handla mer lokalt producerad mat och att ställa krav på handeln att tillhandahålla detta! Dessutom bär vi nu en snygg kasse med viktigt budskap 😄#närodlat [...]

By |augusti 30th, 2023|

Lunchmötet i Maj hölls hos Lena på Brandts Handelsträdgård

Så var vårt sista lunchmöte avklarat, vi besökte Brandts Handelsträdgård på Ålvtået! Ett antal medlemmar hade slutit upp för att begrunda blomprakten. Tack Lena på Brandts Handelsträdgård för att vi fick komma och beundra alla plantor som snart ska levereras till Norrlands kyrkogårdar! Efter visningen kunde vi äta lunch på Kummin på Nolia. Då detta var terminens sista lunchträff hälsas ni åter i augusti igen. Ha en skön sommar önskar vi i styrelsen till er alla !

By |maj 30th, 2023|

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Till toppen