Samuel Pettersson Den här hårkreationen tog Jonas Wixner ända till finalen i London. Fotograf Samuel Petterson står bakom bilden.
”Alternative Hair Show” är en internationell hårtävling som avgörs på Royal Albert Hall i London nästa helg. Jonas Wixner kommer tävla i klassen avantgarde – men vägen till finalen var inte helt problemfri.

För att delta i tävlingen skulle Jonas Wixner skicka in en bild på en kreation han gjort, en fantasyvision som en hyllning till Umeå, Västerbotten och samerna. Wixner gjorde frisyren men ville också att modellen skulle vara klädd som same. Något som blev problematiskt.

– Det är känsligt att låna samekläder när man inte är same, säger Therese Wixner, vd för Art by Wixners och berättar att projektet höll på att stranda flera gånger på grund av just detta.

Det löste sig dock till slut och kreationen tog honom ända till final.

Under finalen är temat Odyssés och till den har Wixners tagit hjälp av ett Umeåteam; kläddesignern Tomas Ponga som syr upp en Oddysséklänning med sameinspiration och modellen Josefin Poopuu som under finalen kommer visa upp hårkreationen och klänningen på catwalken.

– Jag ser mig själv som en vinnare bara genom att ha kommit dit, men när väl är där har man ju en tävlingsmänniska i sig och vill vinna, säger Jonas Wixner.
Materialet kopierat från  Affärsliv 24 / VK.se

Föreningen önskar lycka till.

Uppdatering av finalen:

Tyvärr vann inte Jonas Wixner, men det måste ändå varit ett äventyr och en ära att få deltaga i finalen med de 16 bästa!

En bild från scenen, på Jonas avantgarde modell Josefin när hon i Royal Albert Hall. Top 16 stylisterna från världen som var i final.

Materialet från Wixners Facebooksida.